MADEROTERAPIJA VS. ROČNA ANTICELULITNA MASAŽA

Posted by Sanja Radenovic | 19/06/2019

Značilnost anticelulitnih masaž je, da gre za sezonske masaže. Tudi v a.Larii je naš urnik v času priprav na poletje zelo zaseden z anticelulitnimi masažami. Vendar pa vedno več strank upošteva naš nasvet, da naj se poslužujejo anticelulitnih masaž celo leto. Tako gre dejansko za vzdrževanje stanja in tretmaji ne rabijo biti tako gosti. Namreč, če delamo na celulitu samo v času pred poletjem, znate imeti časovno stisko, saj potrebujemo za hitri učinek obiskovati salon 2-krat do 3-krat tedensko. Pa še poletje nas ne more presenetiti 🙂

V a.Larii so anticelulitne masaže v ponudbi že od samega začetka. Naše orodje so roke. Dve leti nazaj smo anticelulitno masažo začeli kombinirati z limfno drenažo, saj smo zaradi našega življenjskega stila relativno statični. To pa povzroča zastajanje limfe, ki se ne kaže nujno kot zatečene noge. Vseeno pa pritiska maščobo ob kožo, kar povzroča videz pomarančaste kože.

Lansko leto smo začeli dobivati povpraševanja po maderoterapiji. Naše prvo mnenje je bilo: To je spet neka marketinška fora. Na to nismo dajali neke pozornosti, saj so bile stranke zadovoljne z našo izvedbo ročne anticelulitne masaže in njihovimi rezultati. Priznam, jaz sem si mislila, da so to zopet samo eni izmed mnogih pripomočkov, da je maserju lažje. Dotik je pač dotik.

Ne glede na naše mnenje, smo vseeno spremljale mnenja in odzive drugih ljudi. Povpraševanj s strani naših strank, je bilo vedno več. Tako je padla odločitev, da se vseeno udeležim šolanja maderoterapije kot anticelulitnega tretmaja.

Valjčki za maderoterapijo

Šolanja običajno potekajo tako, da se učenci učimo en na drugem. Najprej nekaj teorije, potem pa veselo na delo. Najprej sem bila na vrsti za vihtenje valjčkov. Že tukaj so me kupili 🙂 Kot sem že prej napisala, da dotik je le dotik, ampak čutiš pod rokami, kako z valjčki prodreš globlje pod kožo, pod tkivo. Z lahkoto prideš do vseh perečih predelov. In pa še moja osebna mala zmaga…neboleča zapestja.

Kako sem občutila valjčke na svoji koži? Fantastično! Vsak valjček čutiš drugače. Ne gre samo za show 🙂 Dejansko ima vsak valjček svojo funkcijo, svojo nalogo. Čutiš, da gre za veliko več kot samo anticelulitno masažo.

In to maderoterapija tudi je. Veliko več kot »samo« anticelulitna masaža. Z valjčki zelo dobro spodbudimo prekrvavitev in drenažo. Zato tudi ni potrebe po kombinaciji z limfno drenažo. Z valjčki vam zelo dobro učvrstimo kožo in tkivo. Mišic žal še ne znamo delati, ampak pomagamo pri oblikovanju telesa in k dvignjeni zadnjici.

Maderoterapija – rezultati

Maderoterapija – rezultati

Z valjčki razbijamo maščobne celice, zmanjšuje se pritisk na krvne in limfne tokove, ki postanejo bolj prehodni. Tako se poveča dotok kisika in hranljivih snovi ter pospeši limfni obtok, zaradi česar se videz tkiva izboljša.

Še vedno zagovarjam, da dotik je le dotik, ampak pri anticelulitni masaži pa raje poprimem za valjčke. Ne skrbite, vseeno vas ne bomo prikrajšali za dotik, ker olje je pa vseeno potrebno nanesti 🙂

V a.Larii imamo za vas za namen doseganja najboljših rezultatov pripravljene pakete. Se sprašujete zakaj pri anticelulitnih masažah vedno govorimo o paketih?

Pri odpravljanju celulita je tako nekako kot pri učenju novih stvari ali pa hujšanju. Če se enkrat spravite na rolerje, vam najbrž ne bo šlo ravno fantastično. Petič se boste pa že kar spodobno peljali. Ali če pojeste eno solato namesto ocvrte hrane, tudi še ne boste shujšali, tako kot se od ene tortice ne boste zredili.

Da pridemo do želenih rezultatov, je potrebnih več tretmajev. Pomembna pa ni samo količina tretmajev, ampak tudi konstantnost, se pravi, da na tretmaje hodite redno. Če nimate paketa, boste takoj ko se pokažejo prvi rezultati, prenehali s tretmaji in se bo celulit kmalu vrnil. Pri paketu, pa boste rezultat ohranjale oz. vzdrževale.

Ob upoštevanju navodil, tretmaji ne bodo več tako pogosti in bo več časa za razkazovanje gladkih nogic (tukaj vam lahko priskočimo na pomoč tudi z depilacijo 🙂 ) in dvignjene ritke.

Poleg tega, da s paketom res dosežete želeni cilj, pa ima paket še dodatne cukrčke, saj vas na tak način tudi podpiramo, ker ste se odločili narediti nekaj zase in pa seveda kot darilo za vaše zaupanje in zvestobo.

Pri paketu 10 masaž vam mi podarimo še dve masaži. Spremljamo vaš napredek in naredimo končno primerjavo. Ves čas smo vam na voljo z nasveti kaj lahko še same naredite za še boljši in bolj učinkovit rezultat ter kako vzdrževati rezultat. Za konec vas pa še čaka 10% popust na anticelulitne izdelke.