OBČUTLJIVA KOŽA IN DEPILACIJA

Posted by Sanja Radenovic | 13/08/2018

Pri depilacijah velikokrat naletimo na opis strank o svojem stanju kože, ki se začnejo nekako takole:« imam zelo občutljivo kožo, saj se mi po depilaciji naredijo rdeče pikice. Se bodo te pikice naredile tudi po tej depilaciji? Ali bodo hitro zginile ali bodo na koži ostale še en teden ali več?

V današnjem blogu bomo zato poizkusili odgovorili na vprašanje ali je občutljiva koža primerna za depilacijo ali ne? Spregovorili bomo o tem kaj pomeni imeti občutljivo kožo (na mehanski dotik) in kaj je samo normalna reakcija kože po depilaciji.

Stranko, ki nam je zastavila vprašanje, bomo v današnjem blogu poimenovali z imenom Eva (Strankino ime smo izbrali čisto naključno, da bomo lažje predstavili problematiko). Če torej začnemo. Eva se je odločila, da pride na našo storitev depilacije z Lyconovim načinom voskanja. Predhodno je svoje dlake vseskozi brila. Po njenem mnenju je njena koža zelo občutljiva, dlake pa zelo močne. To meni zato, ker ima po britju občutek srbečice in rdečice na koži. Dlake si brije na 3 dni.

Vsaki stranki na začetku obrazložimo celoten način Lycon depilacije, nato pa pričnemo z depilacijo. Njena koža po depilaciji odreagira nekako tako

(slika pred in po depilaciji)

Sledi vprašanje stranke:« no poglejte kako imam občutljivo kožo, ker so se mi kar takoj že spustile te rdeče pikice, kdaj pa bojo izginile?

Če za začetek malo pozabimo na vprašanje stranke in se osredotočimo na to zakaj do reakcij kože po depilaciji sploh pride.

  1. Do reakcij kože pride zato, ker smo dlako mehansko odstranili iz lasne čebulice. Naša koža pa odreagira na vsak zunanji dražljaj drugače. Enako se zgodi, ko se udarimo v predalnike, kljuke itd. naša koža tisto sekundo odreagira najprej z rdečico. Če pa je bil udarec močnejši, se nam na tistem delu pojavi tudi modrica. Naša koža bo tako pri vsakem posamezniku odreagirala drugače, pri nekaterih manj, pri nekaterih bolj. Vsekakor pa vam lahko zagotovimo, da do modric po Lyconovem načinu depilacije ne bo prišlo, ne glede na to kako občutljivo kožo imate. Modrice po depilaciji niti niso normalen pojav.
  2. Stranka je predhodno dlake odstranjevala z britjem, zato njeni lasni folikli ter sama koža še ni navajena, da dlako odstranimo iz lasne čebulice, zato je normalno, da bo reakcija kože prvič po depilaciji malce močnejša, kot bo to že drugič po depilaciji. Pri Lyconovem načinu depilacije so v primerjavi z drugimi načini reakcije kože še manjše, zaradi njihovega pre-waxing olja, ki ga uporabimo pred nanosom voskov na kožo in samega načina izvajanja depilacije, ki je vsekakor zelo profesionalen.

Reakcije kože, kot so pojav rdečih pikic in rdečica na koži, je po depilaciji popolnoma normalen pojav in še ne pomeni, da je vaša koža zelo občutljiva. Te pikice in rdečica načeloma izzvenijo v roku enega dneva ali dveh, ko se koža pomiri. Pod zelo občutljivo kožo tretiramo kožo, katera ima težave tudi na splošno z alergijskimi reakcijami ali močnimi reakcijami, ki se kažejo kot neenakomerna rdečica na koži, ki ne pojenja, niti se ne spreminja v roku 3-4 dni, ampak ostaja popolnoma ista. Vendar je skrb odveč, saj ima takšno kožo majhno število populacije. Zato vas naprošamo, da v kolikor imate kakršne koli alergije ali druge kožne spremembe, to sporočite našemu specialistu pred postopkom depilacije.

Lycon podjetje je ravno v ta namen naredilo več različnih voskov. Zato tudi če imate reakcijo na določeno kozmetično sestavino, to povejte svoji specialistki za depilacijo in bo na vas depilacijo izvedla z voskom, ki te snovi ne vsebuje.

Vseeno pa so tukaj tudi nekatera stanja pri katerih depilacije ne bi opravili, to so odprte rane, opekline, močno vnete akne (na obrazu) itd. Stanja pri katerih pa smo dodatno pozorni pri naših strankah pa so bradavice (pri kateri ne depiliramo direktno po njih), krčne žile in kapilare ter luskavica (direktno tam kjer se pojavi).

Da si boste lažje predstavljali, kakšne so te normalne reakcije kože, smo v nadaljevanju prikazali tudi nekaj fotografij, ki so nastale pred depilacijo, po njej in naslednji dan.

Pazduhe moški (pred, po in naslednji dan)

Brazil (pred, po in naslednji dan)

Roke (pred,po in naslednji dan)

Torej če strnemo vse skupaj, lahko rečemo, da ljudje v večini svojo kožo narobe ocenjujejo in da je depilacijo v večini primerov možno narediti razen, če so predhodno na koži prisotne kožne spremembe. V kolikor imate kakršne koli pomisleke o tem ali je depilacija za vas primerna ali ne, vam je na voljo naš brezplačen posvet, kjer se z Lyconovo specialistko za depilacije pogovorite o vseh svojih težavah in opravite testno depilacijo na manjšem predelu.

 

Avtorica: Maruša Zorko, 2018